• Μοιράζομαιbanner
  • Μοιράζομαιbanner-δώρο

Το Μοιράζομαι ολοκλήρωσε έναν κύκλο!

3 χρόνια μοιράσαμε μαζί χαμόγελα

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Αυτά είπαν για εμάς, ευχαριστούμε! 


 

lifo12

Έχετε σκεφτεί τι δίνει περισσότερη χαρά στη ζωή σας; Πόσες φορές δεν έχει τύχει και σε εσάς να θέλετε να βοηθήσετε κάποιον, να του κάνετε ένα δώρο και δεν γνωρίζετε τον τρόπο ή αμφιβάλλετε αν η προσφορά σας θα φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της; Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και χρειάζονται βοήθεια. Αυτό το κενό, αυτό το κομμάτι του παζλ ήρθε να συμπληρώσει η ομάδα του Μοιράζομαι.  

flowmagazine

 

Μια 57χρονη καρκινοπαθής αναζητά στέγη μαζί με την κόρη της, καθώς της έκαναν έξωση για 3 χρωστούμενα νοίκια. Τότε, μια ιδιοκτήτρια σπιτιού προς πώληση τις «αγκάλιασε» με τη φιλοξενία της. Μια οικογένεια με 4 παιδιά και χωρίς εισόδημα χρειαζόταν μια ηλεκτρική κουζίνα. Μέσα σε ένα 24ωρο, βρέθηκε ιδιώτης που τους αγόρασε τη συσκευή. Αυτός είναι ο κύκλος αλληλεγγύης του «Μοιράζομαι», μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που εδώ και δυόμιση μήνες έχει εκπληρώσει τις ανάγκες πάνω από 45 οικογενειών, ανέργων και ηλικιωμένων με οικονομικά προβλήματα. Η Κατερίνα Σάλτα, εθελόντρια της ΜΚΟ, μιλά στο flowmagazine.gr. για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν λόγω κρίσης.

«Δεν ασχολούμαστε με οικονομικές συναλλαγές, αλλά με την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, έρχονται οι ίδιοι σε επικοινωνία με τα άτομα που έχουν ανάγκες και η βοήθεια δίνεται χέρι –χέρι. Υπάρχει άμεση επαφή… δεν αφήνουν απρόσωπα μια τσάντα με ρούχα», μας αναφέρει η εθελόντρια του «Μοιράζομαι».

tlife

"Χιλιάδες κεριά μπορούν να αναφτούν από μονάχα ένα κερί και η ζωή αυτού του κεριού δεν θα μικρύνει. Η ευτυχία ποτέ δεν μειώνεται με το να τη μοιράζεσαι..." Αυτό αποφάσισαν να κάνουν πράξη δυο φίλοι και πραγματικά είναι από τις λίγες ενέργειες στο διαδίκτυο που με έχει αγγίξει τόσο.

apopsitexnis

 

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Να χαίρομαι την όμορφη αδελφούλα μου! :-)

Θέλω να ξεκινήσω την χρονιά με μια όμορφη και αισιόδοξη ανάρτηση που θα μας συστήσει σε έναν οργανισμό που υπόσχεται αλληλεγγύη, χαμόγελα και μας βοηθά... να βοηθήσουμε με τον τρόπο που μπορούμε και θέλουμε. Αυτός δεν είναι άλλος από το moirazomai.gr, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. 

noupou

Η συζήτηση γύρω από τις ΜΚΟ, το ρόλο τους στον πολιτικό βίο του τόπου και τη σχέση τους με τα πολιτικά πρόσωπα καλά κρατεί. Όμως, δεν κρύβονται σκάνδαλα πίσω από όλες τις προσπάθειες για βοήθεια σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη. Θα ήταν υποκρισία και υπεκφυγή από όλους μας, να νομίζουμε ότι κάθε μη κερδοσκοπικός οργανισμός σου δίνει τροφή για δεύτερες σκέψεις.

prwto thema

 

Θέλετε να βοηθήσετε συνανθρώπους σας που βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν βρίσκετε τον τρόπο; Το «Μοιράζομαι», ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σας δίνει την ευκαιρία να δώσετε ένα χέρι βοήθειας σε εκείνους που το έχουν ανάγκη!

«Η βοήθεια όλων, ανεξαρτήτως είδους ή αξίας, είναι πολύτιμη!» λέει το Μοιράζομαι, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σας δίνει την ευκαιρία να δώσετε ένα χέρι βοήθειας σε εκείνους που το έχουν ανάγκη!

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:30

dinamiprosforas.gr: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ

 

ΙΣΤΟΡΙΑ:
Ολα ξεκίνησαν από μια ιδέα… όταν ο Γιώργος και ο Στάθης συνειδητοποίησαν ότι θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους κάπου που να υπάρχει πραγματική ανάγκη, αλλά δε γνώριζαν τον τρόπο, ούτε αν η προσφορά τους θα έφτανε σίγουρα στον προορισμό της! Μοιράστηκαν τον προβληματισμό τους με τους ανθρώπους γύρω τους και δημιούργησαν μια ομάδα για να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να συμπληρώσουν το κομμάτι του παζλ που έλειπε. Έφτιαξαν λοιπόν, μια πλατφόρμα που απευθύνεται σε ανθρώπους όπως οι ίδιοι, που θέλουν να βοηθήσουν απευθείας κάποιον, ώστε να ξέρουν με σιγουριά ότι η βοήθειά τους εκπλήρωσε το σκοπό της. Η πλατφόρμα αυτή συγκεντρώνει τις ανάγκες των ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θελήσει, να τις καλύψει άμεσα. Κάπως έτσι λοιπόν, γεννήθηκε το Μοιράζομαι! Η προσφορά στο «μοιράζομαι» δεν είναι χάρη, αλλά δυνατότητα να προσφέρεις χαρά σε κάποιον. Υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Ζήτησε ό,τι χρειάζεσαι. Μοιράσε ό,τι μπορείς. Βοήθησε να συμπληρωθεί ο κύκλος αλληλεγγύης με περισσότερα χαμόγελα.
 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΕΛΛΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

mignatiou.gr

Λένε, πως η αναζήτηση της ευτυχίας είναι η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας. Μάλλον, γιατί την κυνηγάμε σε λάθος μέρη. Η ευτυχία δε βρίσκεται πουθενά αλλού παρά δίπλα σου. Δεν κρύβεται, ούτε μέσα στα χρήματα, ούτε στη δόξα, ούτε στα φώτα, ούτε στους κόλακες, ούτε στα δήθεν, στις ακριβές τσάντες, στα ακριβά παπούτσια, στα jet set και σε όλα τα συναφή.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:22

protagon.gr: "moirazomai κατά της καχυποψίας"

 

Όταν κάποιος σου μιλά για οργανισμό κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης αυτόματα το μυαλό ανατρέχει σε αμαρτωλές ΜΚΟ και φιλανθρωπία με κρυφό αντίτιμο. Βαρεθήκαμε τόσο πολύ να πέφτουμε από τα σύννεφα που ταξινομούμε τα πράγματα σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Η καχυποψία μάς έχει καταλάβει κι όλα περνούν από το μικροσκόπιό της, κι όχι άδικα.

Στις 14 Φεβρουαρίου, το Μοιράζομαι, η Χρυσή Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα και το Placebo οργανώνουν τα "Χιλιόμετρα Αγάπης"!

 

treksimo

 

Την ημέρα των ερωτευμένων μικροί και μεγάλοι θα τρέξουν όλοι μαζί στη Γλυφάδα. Αφετηρία και τερματισμός στο Placebo με μια ενδιάμεση στάση στη διαδρομή. Η ώρα προσέλευσης είναι στις 9:15 πμ. και η διαδρομή θα είναι 4 χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι

Όταν κάποιος σου µιλά για οργανισµό κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης αυτόµατα το µυαλό ανατρέχει σε αµαρτωλές ΜΚΟ και φιλανθρωπία µε κρυφό αντίτιµο.

Βαρεθήκαµε τόσο πολύ να πέφτουµε από τα σύννεφα που ταξινοµούµε τα πράγµατα σε συγκεκριµένες κατηγορίες. Η καχυποψία µάς έχει καταλάβει κι όλα περνούν από το µικροσκόπιό της, κι όχι άδικα.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΤΕΤΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

Οι ιδρυτές του «Μοιράζομαι» μιλούν για την προσπάθεια τους να δώσουν βοήθεια σε όποιον συνάνθρωπο μας το έχει ανάγκη. Με μότο το «Μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία», το «Μοιράζομαι», μια νέα φιλανθρωπική οργάνωση με ιδρυτές τον Γιώργο Λάγιο και τον Στάθη Ντουραμάκο, ήρθε ως αποτέλεσμα της επιθυμίας τους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να προσφέρουν στο κόσμο. Το moirazomai.gr, είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να προσφέρουν και αποτελεί χείρα βοηθείας σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Μια διαφορετική μη κερδοσκοπική οργάνωση παροχής βοήθειας, που λειτουργεί με βάση τη διαφάνεια και σκοπό το να καταλήξει όντως στον προορισμό της η οποιαδήποτε είδους προσφορά.

 

Στις 20 Μαρτίου τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Διονύσιος», του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης θα απλώσουν «Μπουγάδα ….Ευτυχίας». Συνολικά 120 μαθητές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, θα ζωγραφίσουν πάνω σε ισάριθμα λευκά μπλουζάκια τι σημαίνει για τους ίδιους η λέξη «ευτυχία» και κατόπιν θα τα απλώσουν σε σχοινιά στον προαύλιο χώρο.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB - 24.3.2015 

pontiki

«Μπουγάδα… Ευτυχίας» άπλωσαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Διονύσιος», του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου. Το Μοιράζομαι έχει καθιερώσει τη γιορτή αυτή ως ημέρα δράσης και ενημέρωσης γύρω από τη χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης. O οργανισμός κάλεσε 120 μαθητές να ζωγραφίσουν πάνω σε ισάριθμα λευκά μπλουζάκια, τι σημαίνει για τους ίδιους η λέξη «Ευτυχία». Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και ιδιαίτερα συγκινητικό. Τα λόγια μίας μαθήτριας της Δ’ Δημοτικού είναι τα πλέον κατάλληλα για να περιγράψουν το αποτέλεσμα: «Η ελπίδα κρύβεται στα μάτια των παιδιών!».