• Μοιράζομαιbanner
  • Μοιράζομαιbanner-δώρο

Το Μοιράζομαι ολοκλήρωσε έναν κύκλο!

3 χρόνια μοιράσαμε μαζί χαμόγελα

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:15

eirinika.gr: "moirazomai.gr: Are you ready to share? 9 μήνες μετρά η πλατφόρμα που βοηθάει, στηρίζει & προσφέρει σε πραγματικούς μη έχοντες και μη κατέχοντες! Εσύ;"

Όταν κάποιος σου µιλά για οργανισµό κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης αυτόµατα το µυαλό ανατρέχει σε αµαρτωλές ΜΚΟ και φιλανθρωπία µε κρυφό αντίτιµο.

Βαρεθήκαµε τόσο πολύ να πέφτουµε από τα σύννεφα που ταξινοµούµε τα πράγµατα σε συγκεκριµένες κατηγορίες. Η καχυποψία µάς έχει καταλάβει κι όλα περνούν από το µικροσκόπιό της, κι όχι άδικα.

 

Η εµπειρία του Γιώργου Λάγιου, ενός εκ των δύο ιδρυτών της πρώτης Ηλεκτρονικής Πλατφόρµας Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης «Μοιράζοµαι» αποτυπώνει γλαφυρά τις αντιδράσεις. Μαζί µε το φίλο του Στάθη Ντουραµάκο θέλησαν πριν ένα χρόνο να κάνουν τη διαφορά, να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που είχαν ανάγκη, χωρίς όµως µεσάζοντες και µε διαφάνεια. Όπως ο ίδιος διηγήθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου του, «µοιράζοµαι» τους τελευταίους 11 µήνες -που είναι πραγµατικά εντυπωσιακό- η πρώτη αντίδραση των φίλων του όταν τους το περιέγραψε ήταν: «Πάρα πολύ ωραίο, αλλά εντάξει πες την αλήθεια, γιατί το κάνεις;». Ακόµη και η µητέρα του, του είπε «παιδί µου είσαι καλά, ανησυχώ, µήπως έχεις µπει σε κάποια αίρεση;». Και η υπάλληλος της εφορίας, τους υποδέχθηκε µε το ύφος ότι εξυπηρετεί µελλοντικούς απατεώνες. Ο Στάθης Ντουραµάκος από την πλευρά του επιµένει ότι «το µοιράζοµαι είναι ό,τι πιο φυσικό έχουµε µέσα µας, σαν από ένστικτο, όπως τα παιδιά που δεν διστάζουν να µοιραστούν µε άλλα παιδιά, το κολατσιό τους, το ποδήλατό τους, τα παιχνίδια τους». Μέσα σε 11 µήνες µέσω της πλατφόρµας moirazomai.gr έχουν καλυφθεί 300 ανάγκες σε όλη την Ελλάδα, 50 εξ αυτών ανάγκες υγείας υψηλού κόστους. Παράλληλα συνεργάζονται µε 50 ιδρύµατα και οργανισµούς και έχουν δηµιουργήσει ένα ισχυρό κανάλι αλληλεγγύης όπου όσοι θέλουν να προσφέρουν έρχονται απευθείας σε επαφή µε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς µεσάζοντες. Το «µοιράζοµαι» δεν συλλέγει αγαθά, δεν µαζεύει χρήµατα, απλώς επιβεβαιώνει την ανάγκη και τη γνωστοποιεί αναρτώντας την στην πλατφόρµα. Ο καθένας από τον καναπέ και το γραφείο του µπορεί να επισκεφθεί την πλατφόρµα και να επιλέξει την ανάγκη που επιθυµεί να καλύψει. Εσείς είστε έτοιµοι να µοιραστείτε;

http://www.eirinika.gr/article/44291/moirazomaigr-are-you-ready-share-9-mines-metra-i-platforma-poy-voithaei-stirizei