• Μοιράζομαιbanner
  • Μοιράζομαιbanner-δώρο

Το Μοιράζομαι ολοκλήρωσε έναν κύκλο!

3 χρόνια μοιράσαμε μαζί χαμόγελα

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:30

dinamiprosforas.gr: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ

 

ΙΣΤΟΡΙΑ:
Ολα ξεκίνησαν από μια ιδέα… όταν ο Γιώργος και ο Στάθης συνειδητοποίησαν ότι θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους κάπου που να υπάρχει πραγματική ανάγκη, αλλά δε γνώριζαν τον τρόπο, ούτε αν η προσφορά τους θα έφτανε σίγουρα στον προορισμό της! Μοιράστηκαν τον προβληματισμό τους με τους ανθρώπους γύρω τους και δημιούργησαν μια ομάδα για να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να συμπληρώσουν το κομμάτι του παζλ που έλειπε. Έφτιαξαν λοιπόν, μια πλατφόρμα που απευθύνεται σε ανθρώπους όπως οι ίδιοι, που θέλουν να βοηθήσουν απευθείας κάποιον, ώστε να ξέρουν με σιγουριά ότι η βοήθειά τους εκπλήρωσε το σκοπό της. Η πλατφόρμα αυτή συγκεντρώνει τις ανάγκες των ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θελήσει, να τις καλύψει άμεσα. Κάπως έτσι λοιπόν, γεννήθηκε το Μοιράζομαι! Η προσφορά στο «μοιράζομαι» δεν είναι χάρη, αλλά δυνατότητα να προσφέρεις χαρά σε κάποιον. Υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Ζήτησε ό,τι χρειάζεσαι. Μοιράσε ό,τι μπορείς. Βοήθησε να συμπληρωθεί ο κύκλος αλληλεγγύης με περισσότερα χαμόγελα.
 
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΚΟ 

 

-Κε Λάγιε τι σημαίνει για εσάς «μοιράζομαι»; Πώς πρόεκυψε η ανάγκη σας να ασχοληθείτε με την κοινωνική προσφορά;

Μοιράζομαι σημαίνει αντιλαμβάνομαι πόση χαρά μου δίνει η χαρά του άλλου. Είναι αγάπη στον ίδιο μας τον εαυτό. Ενώ προσφέρουμε ουσιαστικά λαμβάνουμε...Το μοιράζομαι είναι ένας τρόπος να δείξουμε πόσο εκτιμάμε όλα αυτά που έχουμε. Όλα αυτά τα οποία θεωρούμε δεδομένα. Να δείξουμε με τον ελάχιστο τρόπο την ευγνωμοσύνη μας.

Η κοινωνική προσφορά είναι κάτι στο οποίο ο καθένας συμμετέχει με τον δικό του τρόπο. Εγώ κι ο Στάθης ο Ντουραμάκος είχαμε να την ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε ενεργά, να δημιουργήσουμε κανάλι για όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς με εμάς ώστε να βοηθήσουμε πολύ περισσότερο κόσμο από όσο οι συμβατικοί τρόποι το επιτρέπουν. Να αλλάξουμε τον κόσμο όσο κι αν ακούγεται κάπως. Έπρεπε να το τολμήσουμε και μάλλον πράξαμε σωστά.

 

-Η ιδέα του «μοιράζομαι» πως ξεκίνησε; Υπάρχει ιστορία πριν την υλοποίηση της ιδέας;

Η ιδέα είναι πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής. Ουσιαστικά παρακάμπτει οποιονδήποτε ενδιάμεσο και φέρνει κοντά τον άνθρωπο που έχει τη ανάγκη με αυτόν που θέλει να βοηθήσει. Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά δεν χάνει με κανέναν τρόπο τον προορισμό κάτι το οποίο όχι μόνο διώχνει την καχυποψία αλλά παράλληλα δίνει και την δυνατότητα να διαλέξουμε και ποια να ανάγκη θέλουμε να καλύψουμε. Αν για παράδειγμα μας αγγίζει περισσότερο ένα θέμα υγείας τότε δεν έχουμε παρά να επικοινωνήσουμε με την αντίστοιχη περίπτωση. Επίσης, μπορούμε να εμπλακούμε όσο θέλουμε. Δηλαδή από το να πάρουμε ένα σούπερ μάρκετ και να στείλει τρόφιμα κάπου, μέχρι να επισκεφτούμε από κοντά μια περίπτωση. Η ιδέα ξεκίνησε προσπαθώντας να καλύψουμε όλα αυτά τα κενά που υπήρχαν. Τώρα το να μοιράζεσαι οτιδήποτε είναι πια τόσο εύκολο, τόσο προσιτό και διάφανο που η πρόοδος με την οποία οι άνθρωποι προσφέρουν είναι γεωμετρική και συγκλονιστική.

 

-Ποιοι είναι στόχοι που θέλετε να υλοποιήσετε για το «μοιράζομαι» και πιό το όραμα σας;

Οι στόχοι είναι συνεχώς αυξανόμενοι διότι όλη η ομάδα μας πιστεύει πολύ σε αυτό το έργο το οποίο δεν μετριέται σε μονάδες αλλά σε συναισθήματα. Συνέχεια αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας και προσπαθούμε να διευκολύνουμε τις καθημερινές καλύψεις αναγκών και μέσω της πλατφόρμας αλλά και με προσωπική επαφή. Το όραμα είναι το μοιράζομαι να γίνει γνωστό σε όλο τον πλανήτη και ο καθένας μας να μοιράζεται με τον τρόπο του ένα πολύ μικρό ποσοστό του χρόνου του, των αγαθών του, των υπηρεσιών του, των γνώσεων του και θα δούμε ένα κόσμο τόσο διαφορετικό με εξαιρετικά λιγότερα προβλήματα και άπειρη χαρά. Άλλωστε μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία.

 

-Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχετε αντιμετωπίσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχει ιδρυθεί το «μοιράζομαι»;

Το μοιράζομαι όπως κάθε εταιρεία λειτουργεί κανονικά. Αυτό σημαίνει σκεφτόμαστε όπως όλοι οι οργανισμοί απλά επειδή είμαστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν αποσκοπούμε σε κέρδος αλλά στο να βοηθηθούμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να πάρουν χαρά. Και μην νομίζετε πως εννοώ αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά τους ανθρώπους που προσφέρουν. Αυτοί γεύονται την περισσότερη χαρά. Όσο μεγαλώνει το μοιράζομαι τόσο θα αυξηθεί και ο ρυθμός που καλύπτονται ανάγκες. Οι καθημερινές δυσκολίες μας είναι λοιπόν από το να πληρώσουμε τα πάγια μας τα οποία όλα είναι από ιδιωτική πρωτοβουλία μέχρι να συντονίσουμε μια κάλυψη ανάγκης. Για εμάς όλα αυτά είναι καινούριες εμπειρίες, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η επικοινωνία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, η διαχείριση της καχυποψίας του κόσμου, η εύρεση εθελοντών και φυσικά το να ταυτιζόμαστε με τα προβλήματα των ανθρώπων που μπαίνουν στη ζωή μας καθημερινά.

 

-Γιατί στηρίζετε την προσφορά χωρίς μεσάζοντες; Θεωρείτε ότι υπάρχει εκμετάλλευση στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς;

Πιστεύουμε στο να προσφέρουμε στοχευμένα. Γιατί δεν χάνεται τίποτα στην διαδρομή και γιατί το να μπορούμε να επιλέγουμε πόσο, που και πως να προσφέρουμε μας ενεργοποιεί περισσότερο και μας κάνει πιο αποτελεσματικούς. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα σε ευρύτερο κόσμο να προσφέρει με τρόπους δικούς του.

 

-Σε ποια περίπτωση δυσκολευτήκατε να βρείτε λύση σε πρόβλημα το οποίο είχατε αναδείξει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης;

Σε αρκετές περιπτώσεις θα έλεγα. Θυμάμαι μια οικογένεια κοιμόταν στο πάτωμα γιατί δεν είχαν αρκετά κρεβάτια. Βρέθηκε κάποιος που είχε περισσευούμενο κρεβάτι αλλά δεν είχε τρόπο να το μεταφέρει.

Ευτυχώς, βρέθηκε εθελοντής μεταφορέας εφόσον το επικοινωνήσαμε στο facebook. Πολλές φορές οι άνθρωποι που προσφέρουν είναι και οι ίδιοι σε ανάγκη. Για αυτούς τους ανθρώπους τρέφουμε μόνο σεβασμό!

 

http://dinamiprosforas.gr/index.php/mko/item/261-moirazomai