• Μοιράζομαιbanner
  • Μοιράζομαιbanner-δώρο

Το Μοιράζομαι ολοκλήρωσε έναν κύκλο!

3 χρόνια μοιράσαμε μαζί χαμόγελα

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:39

apopsitexnis: "Η Τέχνη του Moirazomai.gr! Συνέντευξη στον έναν εκ των δύο Ιδρυτών"

apopsitexnis

 

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Να χαίρομαι την όμορφη αδελφούλα μου! :-)

Θέλω να ξεκινήσω την χρονιά με μια όμορφη και αισιόδοξη ανάρτηση που θα μας συστήσει σε έναν οργανισμό που υπόσχεται αλληλεγγύη, χαμόγελα και μας βοηθά... να βοηθήσουμε με τον τρόπο που μπορούμε και θέλουμε. Αυτός δεν είναι άλλος από το moirazomai.gr, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. 

 

Είναι σπουδαίο νέοι άνθρωποι να δημιουργούν τόσο όμορφες και πολλά υποσχόμενες κινήσεις, να μας αποδεικνύουν πως όποιος θέλει μπορεί και να μας δείχνουν τον δρόμο να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο.

Είναι πολύς ο κόσμος που θέλει να βοηθήσει αλλά δεν ξέρει πως...

Φοβάται, δεν εμπιστεύεται, αμφισβητεί...

Στο moirazomai.gr όλα είναι ξεκάθαρα και διαφανή!

Μέσα από τον συγκεκριμένο οργανισμό ερχόμαστε σε απευθείας επαφή με τον άνθρωπο ή την ομάδα που δίνουμε την οποιαδήποτε βοήθεια και μέσω της διαφανούς διαδικασίας που ακολουθεί το "Μοιράζομαι" μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι η προσφορά μας έφτασε στον προορισμό της. 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του μπορείτε να γνωρίσετε τον σκοπό και τα κίνητρα του, να δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς και να ενημερωθείτε για όλους όσους σας χρειάζονται αλλά ακόμη να βάλετε και εσείς την αγγελία σας σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι.

 

apopsitexnis2

Επειδή όμως θα μας τα πει καλύτερα ένας εκ των δύο ιδρυτών και εκπρόσωπος του "Μοιράζομαι", πάμε να διαβάσουμε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε εδώ στην Άποψη Τέχνης και τον ευχαριστώ πολύ, ο κος Στάθης Ντουραμάκος.

- Αγαπητέ Στάθη, καλησπέρα και καλώς ήλθατε. Πότε και Πως ξεκίνησε σαν ιδέα το Moirazomai.gr;

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Μας δίνετε την ευκαιρία να μάθει ο κόσμος το "Μοιράζομαι" και μέσα από αυτό να επωφεληθεί είτε θέλει να προσφέρει, είτε έχει ανάγκη από βοήθεια. Την ιδέα επεξεργαστήκαμε μαζί με το Γιώργο Λάγιο, συνιδρυτή του Μοιράζομαι και πολύ καλό μου φίλο, εδώ και ένα χρόνο περίπου. Αφορμή ήταν η επιθυμία μας να προσφέρουμε οι ίδιοι με κάποιο τρόπο και να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη ειδικά στην εποχή μας, την γνωστή σε όλους "εποχή της κρίσης". 

Οι υπάρχουσες λύσεις δεν μας γέμιζαν όμως. Θέλαμε να ξέρουμε που και πότε θα φτάσει η προσφορά μας στον προορισμό της. Θέλαμε επίσης να έχουμε ενεργή δράση στην προσφορά, όχι να δώσουμε κάποια αγαθά ή χρήματα με το γνωστό απρόσωπο τρόπο. Τέλος, νιώσαμε την ανάγκη να δώσουμε έμφαση στη σημασία της αληθινής αλληλεγγύης. Έτσι, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μία βάση, έναν πυρήνα που θα απευθύνεται σε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν αλλά δε γνωρίζουν τον τρόπο και αναρωτιούνται αν η προσφορά τους "έπιασε τόπο". 

- Τι ακριβώς είναι το Moirazomai.gr και σε τι διαφέρει από τους υπόλοιπους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν ως σκοπό την προσφορά;

Το moirazomai.gr είναι θα μπορούσαμε να πούμε, ένα πόρταλ, μια πλατφόρμα παρουσίασης αναγκών. Ένας οργανισμός, που στην ουσία βγάζει τους οργανισμούς από τη μέση, και φέρνει σε άμεση επαφή τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να προσφέρουν, με πραγματικές ανάγκες. Παροτρύνουμε τα μέλη μας να βοηθούν με αγαθά περισσότερο, παρά χρήματα και όπως και να 'χει, δεν διαχειριζόμαστε εμείς χρήματα ή και αγαθά, γιατί απλούστατα η βοήθεια πάει κατευθείαν και αυτούσια στην ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη μας χαίρονται την διαδικασία του να προσφέρεις, και δεν έχουν αμφιβολίες για την διαφάνεια μας. Στο θέμα της διαφάνειας δέ, είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί. Πριν αναρτηθεί στο moirazomai.gr μία ανάγκη, επισκεπτόμαστε τα ιδρύματα, συνομιλούμε με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη της ανάγκης και κατόπιν ανεβαίνει στο site. Για όλες τις ανάγκες που έχουν καλυφθεί υπάρχει το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Μάλιστα, κάποιες φορές προσπαθούμε να συμμετέχουμε και εμείς την ώρα της διανομής.

- Ποιος είναι ο σκοπός και η αποστολή του Moirazomai.gr;

Το "Μοιράζομαι" ήρθε για να μας κάνει πάλι παιδιά, να γίνει η φωνή όλων αυτών που θέλουν να προσφέρουν και δε ξέρουν τον τρόπο. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά αυτούς που θέλουν να προσφέρουν με αυτούς που έχουν ανάγκη. Στο moirazomai.gr συγκεντρώνονται, καταγράφονται και δημοσιεύονται οι ανάγκες των φιλανθρωπικών και μη κυβερνητικών οργανισμών αλλά και ιδιωτών, και εμείς προσπαθούμε να τις καλύψουμε. Μέσα από το "Μοιράζομαι" βοηθάμε ο ένας τον άλλο και γινόμαστε μέρος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης όπου το "μοιράζεσθαι" είναι ανάγκη. Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και ίσως αργότερα κάποιος άλλος προσφέρει σε εμάς όταν χρειαστούμε βοήθεια. Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία του να αποτελείς μέρος ενός δικτύου αδελφοσύνης. Η προσφορά εδώ δεν είναι χάρη, αλλά δυνατότητα να προσφέρουμε χαρά σε κάποιον. Εξάλλου,υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Θέλουμε μέσα από το Μοιράζομαι να εδραιωθεί αυτό το δίκτυο αλληλεγγύης και μεταξύ των ΜΚΟ και μεταξύ των συνανθρώπων μας. Να ξέρει κάποιος ότι εκεί χρειάζονται αυτό, αφού μας περισσεύει εμάς ας το δώσουμε εκεί!

- Μπορώ να προσφέρω και με άλλους τρόπους εκτός από χρήματα;

Φυσικά! Η προσφορά μέσω του Μοιράζομαι βασίζεται όχι μόνο στην υλική βοήθεια, αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών ή εθελοντισμού. Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη. Το Μοιράζομαι στηρίζεται στη βοήθεια κάθε είδους, ανεξαρτήτως αξίας. Μπορείς να μοιραστείς υλικά όπως φάρμακα, τρόφιμα, γραφική ύλη, τετράδια ή βιβλία, αλλά και ανάλογα με την επαγγελματική ιδιότητα κάποιου, νομικές συμβουλές, μαθήματα, ψυχολογική υποστήριξη, ή έστω μία αγκαλιά που κάποιος έχει ανάγκη. Σίγουρα θα βρεις κάποια ανάγκη να καλύψεις, το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή σου θέληση! 

- Πώς είμαι σίγουρος/η ότι η βοήθεια μου πήγε εκεί που την χρειάζονται και έγιναν όλα όπως έπρεπε;

Όπως ήδη ανέφερα, δίνουμε μεγάλη σημασία στη διαφάνεια. Συνήθως, η κάλυψη της ανάγκης γίνεται με άμεση επαφή αυτού που βοηθάει, με την ανάγκη, οπότε εκεί δεν τίθεται θέμα. Ακόμα και αν μεσολαβήσουμε και εμείς όμως, αφού καλυφθεί μια ανάγκη, ο άνθρωπος που την κάλυψε λαμβάνει μία ευχαριστήρια επιστολή από τον οργανισμό ή τον άνθρωπο/ οικογένεια που βοήθησε, και εμείς αναρτούμε στο site στο thank you box το δικό μας ευχαριστήριο επισυνάπτοντας την επιστολή της ΜΚΟ. Διατηρούμε αρχείο με φωτογραφικό υλικό με τα προϊόντα όλων των αναγκών που καλύφθηκαν και είμαστε σε συνεχή επαφή με τους άλλους οργανισμούς για να παρατηρούμε την εξέλιξη της κάλυψης της ανάγκης! 

-Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής; 

Με μεγάλη μου χαρά θα σου απαντήσω ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά ως τώρα! Έχουμε ήδη πολλά μέλη στη σελίδα μας αλλά και στη σελίδα του facebook και μετρούμε μόνο τέσσερις εβδομάδες επίσημα on air. Έχουν ήδη καλυφθεί αρκετές ανάγκες και άλλες βρίσκονται υπό συνεννόηση μέσω εταιρειών που προθυμοποιούνται να βοηθήσουν. Δεχόμαστε πολύ θετικά σχόλια και αυτό μας δίνει δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο πεισματικά να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο! 

- Πώς βλέπεις το μέλλον του Μοιράζομαι; 

Η θετική ανταπόκριση του κόσμου μας κάνει να γεννάμε νέες ιδέες και να είμαστε πιο δημιουργικοί. Θέλουμε να επεκτείνουμε το ρόλο του Μοιράζομαι σε ολόκληρη την Ελλάδα, να μεγαλώσει και να αναγνωριστεί το έργο μας από περισσότερο κόσμο και να εδραιωθούμε σαν ιδέα μέσω των αρχών μας, ώστε το μυαλό κάποιου να πηγαίνει κατευθείαν στο Μοιράζομαι όταν θέλει να προσφέρει τη βοήθειά του! Θα συνεχίσουμε με κάποια projects που έχουμε ήδη βάλει στα σκαριά και φυσικά όλα αυτά με γνώμονα την προσφορά χαμόγελου, ευημερίας και ευτυχίας στους συνανθρώπους μας! 

- Εγώ από τη μεριά μου να σας ευχηθώ τα καλύτερα και να γεμίσετε τα επόμενα μας χρόνια με περισσότερη αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη και μοίρασμα στον δρόμο που χαράξατε!

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο!

Ευχαριστούμε.

 

Για να γίνετε και εσείς μέλος στο moirazomai.gr και να βοηθήσετε κάποιον να χαμογελάσει, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του στο http://www.moirazomai.gr/ και να ακολουθήσετε το Μοιράζομαι στα social media:

https://www.facebook.com/moirazomai

https://www.twitter.com/moirazomai

https://www.instagram.com/moirazomai και στο κανάλι του στο youtube

Κοινοποιήστε το, ώστε περισσότερος κόσμος να μπορέσει να μοιράσει χαμόγελα! 

Γιατί Μοιράζομαι, σημαίνει Ευτυχία!!! 

Κ. 

 

http://apopsitexnis.blogspot.gr/2014/01/moirazomaigr.html