• Μοιράζομαιbanner
  • Μοιράζομαιbanner-δώρο

Το Μοιράζομαι ολοκλήρωσε έναν κύκλο!

3 χρόνια μοιράσαμε μαζί χαμόγελα

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Συχνές Ερωτήσεις

-Πώς γνωρίζω ότι η ανάγκη που επιθυμώ να καλύψω είναι όντως αληθινή;
Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει εγγραφή στο moirazomai.gr και να αποστείλει την αγγελία του. Όταν η αγγελία φτάνει στη βάση δεδομένων μας, ερχόμαστε πάντα σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο και ακολουθούμε ένα πρωτόκολλο πιστοποίησης. Η διαδικασία πιστοποίησης περιλαμβάνει απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ όπου είναι απαραίτητο ακολουθεί και επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού. Μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία και πραγματική ανάγκη, εγκρίνουμε μία υπόθεση και προχωρούμε στην ανάρτηση αγγελιών στο site μας.

-Πώς καλύπτω μία ανάγκη;
Γίνεσαι μέλος στην ιστοσελίδα μας εντελώς δωρεάν. Τα προσωπικά σου δεδομένα παραμένουν ασφαλή, αποκλειστικά και μόνο στη βάση δεδομένων του Μοιράζομαι.
Συνδέεσε με τα στοιχεία χρήστη στο site μας. Επιλέγεις την αγγελία που επιθυμείς να καλύψεις. Κάτω από κάθε αγγελία, υπάρχει το μπλε κουμπί “Επιθυμώ να μοιραστώ”.
Πατώντας το, σου εμφανίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου. Με εκείνον επικοινωνείς, σε εκείνον παραδίδεις, για λόγους διαφάνειας.
Εάν προχωρήσεις στην κάλυψη κάποιας αγγελίας, μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις, ώστε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε το site μας.

-Γιατί να γίνω μέλος;
Το να γίνεις μέλος στο Μοιράζομαι είναι βασικό. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεσαι μέλος της ομάδας μας, που σημαίνει ότι μπορείς να μπείς και να αναρτήσεις την αγγελία σου ή να καλύψεις μία ανάγκη. Αν δεν εγγραφείς, δεν μπορείς να δείς τα στοιχεία του ατόμου που θέλεις να βοηθήσεις! Η εγγραφή σου είναι φυσικά δωρεάν. Επιπλέον, η εγγραφή σου συμβάλλει αυτομάτως στο να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στην επικοινωνία με τους άλλους χρήστες.

-Πώς γίνομαι μέλος;
Στην πλευρά πάνω και δεξιά υπάρχει το κουμπί σύνδεση/ εγγραφή. Πάτησέ το για να γίνεις μέλος. Συμπλήρωσε στη φόρμα εγγραφής νέου μέλους το Email σου και τον Κωδικό Πρόσβασης που επιθυμείς. Στη συνέχεια, θα λάβεις από εμάς ένα email ενεργοποίησης του λογαριασμού σου. Προσοχή: Το email που θα δηλώσεις πρέπει να είναι υπαρκτό γιατί σε αυτό θα βασιστεί η κάλυψη της ανάγκης αλλά και η επικοινωνία μας μαζί σου! Επίσης, υπάρχει περίπτωση το email μας να πάει στο φάκελο spam ή others!

-Τα στοιχεία μου είναι ασφαλή;
Τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη είναι απαραίτητα για να κυλήσει με ασφάλεια η διαδικασία των συναλλαγών. Δε δημοσιεύονται στο site παραπάνω στοιχεία από όσα χρειάζονται για να υπάρξει επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση συναλλαγής μεταξύ ιδιωτών, τα προσωπικά στοιχεία γίνονται ορατά μόνο στους εγγεγραμένους χρήστες και κατόπιν άδειας από την πλευρά του ενδιαφερομένου.

-Θέλω να καλύψω μία ανάγκη αλλά δεν έχω δυνατότητα μεταφοράς. Τι μπορώ να κάνω;
Επικοινώνησε μαζί μας με email ή τηλεφωνικά ώστε να βρούμε μαζί λύση!Συνήθως αναρτούμε αγγελίες για εθελοντή μεταφορέα και βρίσκουμε ανταπόκριση. Δες περισσότερα και στην ενότητα Χρήσιμες Συμβουλές.

-Δεν έχω λεφτά να προσφέρω. Πώς αλλιώς μπορώ να συνεισφέρω;
Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη. Το Μοιράζομαι στηρίζεται στη βοήθεια κάθε είδους, ανεξαρτήτως αξίας. Μπορείς να μοιραστείς υλικά όπως φάρμακα, τρόφιμα, γραφική ύλη, τετράδια ή βιβλία, έπιπλα αλλά και ανάλογα με την επαγγελματική σου ιδιότητα, νομικές συμβουλές, μαθήματα, ψυχολογική υποστήριξη. Σίγουρα θα βρεις κάποια ανάγκη να καλύψεις, το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή σου θέληση!

-Πώς ξέρω ότι η βοήθειά μου προσφέρθηκε εκεί που ήθελα;
Όποιος θέλει να προσφέρει, διαλέγει την αγγελία με την ανάγκη που μπορεί και επιθυμεί να καλύψει. Οι ανάγκες μπορεί να ανήκουν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) ή σε ιδιώτη. Εμείς αναλαμβάνουμε να ενημερώσουμε και να βοηθήσουμε στη συναλλαγή, ώστε να εκπληρωθεί άμεσα. Στη συνέχεια, αυτός που δέχτηκε τη βοήθειά σου, γράφει τις ευχαριστίες του ή μοιράζεται με όλους την εμπειρία του από τη συναλλαγή σας στο Thank You Box. Έτσι, γνωρίζεις ότι η βοήθειά σου "έπιασε τόπο".

-Τι είναι το Thank you Box?
Το thank you box είναι ο χώρος όπου μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία του ο καθένας που δέχθηκε υποστήριξη μέσω της αγγελίας που ανήρτησε στο Μοιράζομαι. Μέσω του thank you box μπορείς να εκφράσεις τις ευχαριστίες σου, να αφηγηθείς την ιστορία σου για το πώς αποφάσισες να απευθυνθείς στο Μοιράζομαι. Στο thank you box μπορείς και εσύ που προσφέρεις, να μιλήσεις για τη χαρά που ένιωσες επειδή μοιράστηκες με κάποιον κάτι. Eίναι το κύριο μέσο για να επιβεβαιώνεται ο σκοπός μας αλλά και ο σημαντικότερος τρόπος για να παρακινήσεις και άλλους ανθρώπους να μοιραστούν και να υποστηρίξουν όποιον το χρειάζεται. Στείλε μας το email σου και πες Ευχαριστώ!  σε αυτόν που σε έκανε να χαμογελάσεις!

-Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια μόλις καλύψω/μου καλύψουν μια ανάγκη;
Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται είναι να ενημερώσεις το "Μοιράζομαι" με ένα mail, ώστε να γνωρίζει ότι το έργο του έχει ανταπόκριση. Αυτό θα βοηθήσει στην ασφαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Έτσι, θα κλείσει η αγγελία, ώστε κάποιος άλλος να πάρει σειρά και να δεχτεί υποστήριξη.

-Δεν μπορώ να μπω στο λογαριασμό μου. Τι συμβαίνει;

Βεβαιώσου ότι η σύνδεσή σου στο διαδίκτυο λειτουργεί κανονικά. Σιγουρέψου ότι τα στοιχεία που καταχωρείς (email, password) είναι τα σωστά και ξαναπροσπάθησε!

-Ξέχασα τον κωδικό μου. Τι να κάνω;

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Για να ανακτήσεις τον κωδικό του λογαριασμού σου, πάτησε στο κουμπί -σύνδεση/ εγγραφή στην αριστερή πλευρά. Έπειτα κάνε κλικ στο σύνδεσμο -ξεχάσατε τον κωδικό σας; Συμπλήρωσε το email που είχες καταχωρήσει στην ιστοσελίδα για τη δημιουργία λογαριασμού. Θα λάβεις αυτόματο μήνυμα στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο με τις οδηγίες για να δημιουργήσεις νέο κωδικό.

Πάτησε το παρακάτω link: http://www.moirazomai.gr/index.php/forgot-password

-Μπορώ να αλλάξω το email του λογαριασμού μου;

Φυσικά και μπορείς! Σε περίπτωση που το email σου είναι διαφορετικό από αυτό που έχεις χρησιμοποιήσει για να γίνεις μέλος στο Μοιράζομαι, υπάρχουν δύο επιλογές. Μπορείς είτε να επικοινωνήσεις μαζί μας με ενα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  αναφέροντας την παλιά και τη νέα διεύθυνση του email σου και εμείς θα κάνουμε την αλλαγή για εσένα, ώστε να κρατηθούν τα στοιχεία σου και το ιστορικό παραγγελιών. Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις ένα νέο λογαριασμό μέλους με τα καινούρια σου στοιχεία.

Στο Μοιράζομαι, χειριζόμαστε την ανάρτηση των αγγελιών με πολλή προσοχή πριν τις δημοσιεύσουμε. Το Μοιράζομαι, λειτουργεί καλή τη πίστει, ωστόσο, για να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται η διαδικασία των συναλλαγών, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω συμβουλές από τους χρήστες:

1.Αποφύγετε να δίνετε χρήματα, εάν όμως είναι τελείως απαραίτητο, προτιμήστε έναν τραπεζικό λογαριασμό και ακόμη καλύτερα τον τραπεζικό λογαριασμό που σχετίζεται με την εκάστοτε ανάγκη, για παράδειγμα ένα νοσοκομείο.

2.Αποφύγετε να δίνετε περισσότερα προσωπικά στοιχεία από τα απαραίτητα για τη συναλλαγή ή να αφήνετε πρόσβαση σε προσωπικά σας δεδομένα, όπως τηλέφωνο, διεύθυνση, mail.

3.Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η συνάντηση με τον ενδιαφερόμενο, προτιμήστε να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο.

4.Εάν είστε ανήλικοι, συμβουλευτείτε τους γονείς ή τους κηδεμόνες σας, όσον αφορά την αποδοχή μιας προσφοράς ή την ανάρτηση μιας ανάγκης.

5.Βασικό συστατικό του Μοιράζομαι είναι ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί όσο ο ίδιος επιθυμεί στην όλη διαδικασία, και προτείνεται όπως επικοινωνήσει άμεσα με το Μοιράζομαι, σε περίπτως η που υπάρξει οποιοδήποτε κώλυμα στην επαφή του με τον εξυπηρετούμενο.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Σε περίπτωση κάλυψης κάποιας ανάγκης, μπορείτε είτε να παραδώσετε κατευθείαν τα αγαθά στον ενδιαφερόμενο, είτε να τα αποστείλετε. Μερικές εναλλακτικές είναι οι παρακάτω:

-Τρόφιμα:
Α. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς τροφίμων και εν συνεχεία απευθείας παράδοσης στον ενδιαφερόμενο, μπορείτε να τα αποστείλετε με courier, απλό ταχυδρομείο, ακόμη και με ασυνόδευτο ταξί.
Β. Πρακτικός τρόπος είναι η έκδοση δωροκάρτας-δωροεπιταγής σε αλυσίδα supermarket, με δυνατότητα παραλαβής της στο πλησιέστερο κατάστημα στην κατοικία της οικογένειας, στο όνομα κάποιου μέλους της.
Υποσημείωση: Δεν έχουν όλα τα supermarket τον ίδιο τρόπο έκδοσης. Ορισμένα δέχονται πληρωμή σε κατάστημα και άλλα κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σε συνεννόηση με κάποιον υπεύθυνο. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το κατάστημα που σας ενδιαφέρει.

-Ρούχα/Παπούτσια:
Α. Εάν πρόκειται για μεταχειρισμένα είδη, επιλέξτε μόνο αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και φροντίστε να είναι καθαρά και σιδερωμένα.

Β. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, μπορείτε να τα αποστείλετε με courier ή απλό ταχυδρομείο.

Γ. Μπορείτε να εκδώσετε δωροκάρτα σε αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης/υπόδησης και να τη στείλετε ταχυδρομικά στην οικογένεια. Αν  υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να ζητήσετε από το κατάστημα να την εκδώσει στο όνομα μέλους της οικογένειας, στο πλησιέστερο κατάστημά της.

-Έπιπλα:
Α. Αν πρόκειται για μεταχειρισμένα, φροντίστε να είναι σε καλή κατάσταση. Μπορείτε να τα μεταφέρετε με δικό σας μεταφορικό μέσο ή να ρωτήσετε τον ενδιαφερόμενο εάν έχει τη δυνατότητα να παραλάβει ο ίδιος, με δικό του όχημα ή με τη βοήθεια κάποιου οικείου του.
Β. Αν δεν υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα, μπορείτε να τα αποστείλετε με κάποια εταιρεία μεταφορών.
Γ. Αν υπάρχει αδυναμία αποστολής-παραλαβής και από εσάς και από τον ενδιαφερόμενο, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να αναρτήσουμε αγγελία για εθελοντή μεταφορέα.
Δ. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε καινούργια, συνεννοείστε με το κατάστημα, από όπου έγινε η αγορά, ώστε να αποσταλούν στη διεύθυνση του ενδιαφερόμενου.

Tο www.moirazomai.gr αποσκοπεί στο να συντονίζει τη διαδικασία προσφοράς μεταξύ προσφερόντων και αποδεκτών που έχουν ανάγκη· δεν φέρει ουδεμία ευθύνη στο πλαίσιο της προσφοράς και δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα των προσφερομένων αγαθών.