• Μοιράζομαιbanner
  • Μοιράζομαιbanner-δώρο

Το Μοιράζομαι ολοκλήρωσε έναν κύκλο!

3 χρόνια μοιράσαμε μαζί χαμόγελα

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 14:48

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Μοιράζομαι!

Μία υπέροχη βραδιά στο Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος 

planitario12

 

Με αφορμή της συμπλήρωσης 11 μηνών προσφοράς, η Ομάδα του Μοιράζομαι πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο – Ίδρυμα Ευγενίδου, για να παρουσιάσει το έργο της.

Μηνύματα μέσω βίντεο για το τι σημαίνει για εκείνους το μοιράζομαι, έστειλαν γνωστοί ηθοποιοί, ενώ ιδιαίτερο ήταν το μήνυμα του Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος αγκάλιασε την πρωτοβουλία του Μοιράζομαι από την αρχή. Πολύ συγκινητικό ήταν επίσης το ευχαριστήριο βίντεο που ετοίμασε η οικογένεια της Άννας, ενός παιδιού με σύνδρομο Dravet, της οποίας η ανάγκη για αναπηρικό αμαξίδιο καλύφθηκε μέσω του Μοιράζομαι.

Σε αυτούς τους 11 μήνες, έχουν καλυφθεί 300 ανάγκες σε όλη την Ελλάδα, οι 50 από τις οποίες μάλιστα, αφορούσαν σε ανάγκες υγείας υψηλού κόστους. 

Το Μοιράζομαι είναι μια ευκαιρία να γίνουμε πάλι παιδιά, γιατί τα παιδιά μοιράζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ζούμε σε μια κατάσταση σκληρής οικονομικής κρίσης αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα λύσουμε τα δικά μας προσωπικά προβλήματα για να κοιτάξουμε το διπλανό μας, να αφουγκραστούμε την ανάγκη του και να απλώσουμε το χέρι να βοηθήσουμε. Το «μοιράζομαι» δεν βασίζεται μόνο στα υλικά αγαθά αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών και εθελοντισμού, ακόμη και το ενδιαφέρον ή ο χρόνος που θα αφιερώσεις σε κάποιον που έχει ανάγκη είναι πολύτιμα”,  δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάγιος, εμπνευστής και ιδρυτής του Μοιράζομαι.

Ο Στάθης Ντουραμάκος, επίσης εμπνευστής και ιδρυτής, είπε ότι “το μοιράζομαι είναι ό,τι πιο φυσικό έχουμε μέσα μας, μπορεί να είναι από ένστικτο, σίγουρα όμως είναι κάτι που μας δίνει χαρά και ικανοποίηση. Μοιράζομαι δεν είναι  δίνω αυτό που μου περισσεύει, μοιράζομαι είναι διαιρώ αυτό που έχω για να δώσω και σε κάποιον άλλο”.

Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, μίλησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για τη θετική επίδραση της προσφοράς στον ψυχισμό μας: “Όταν δίνουμε, διεγείρεται το ίδιο κέντρο του εγκεφάλου, αυτό της ευχαρίστησης, όπως όταν τρώμε σοκολάτα”, και συμπλήρωσε ότι “όταν δίνουμε, γινόμαστε πιο ελκυστικοί, κάντε το γιατί εσείς θα αισθανθείτε καλύτερα. Μοιραστείτε! Κάνει καλό στον οργανισμό”.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους και συνεργάτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

 

 

 Επιστροφή