• Μοιράζομαιbanner
  • Μοιράζομαιbanner-δώρο

Το Μοιράζομαι ολοκλήρωσε έναν κύκλο!

3 χρόνια μοιράσαμε μαζί χαμόγελα

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για πολύτεκνη οικογένεια στην Πάτρα!

ID-100300748

 

Η ιστορία αφορά μία πολύτεκνη οικογένεια από την Πάτρα. Ο Νίκος και η Ειρήνη έχουν τέσσερα παιδιά, ηλικίας 5, 9, 15 και 19 ετών. Μαζί τους μένει και η γιαγιά που έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι και οι δύο άνεργοι. Μένουν σε σπίτι που τους έχει δοθεί μέσω ΟΕΚ αλλά αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις. Μοναδικό σταθερό εισόδημα είναι η χαμηλή σύνταξη της γιαγιάς, από την οποία πρέπει να καταβάλεται και η συμμετοχή στα φάρμακα που χρειάζεται. Είχαν μεγάλη και άμεση ανάγκη από τρόφιμα.

Το εντυπωσιακό με το Νίκο και την Ειρήνη είναι ότι, παρ' όλες τις δυσκολίες που περνούν, είχαν καλύψει ανάγκες έτερης οικογένειας που στηρίζουμε, πριν ζητήσουν τη στήριξή μας. Είχαν αποστείλει μεγάλη ποσότητα ρούχων σε μητέρα στην Αθήνα, πράγματα σε καλή κατάσταση, που τα παιδιά τους δεν χρειάζονταν πια. Η δική τους αγγελία όμως δεν είχε βρει ανταπόκριση. Οι ημέρες περνούσαν, η αγωνία και απελπισία τους μεγάλωνε. Οι δύο γονείς στενοχωριόντουσαν αφάνταστα, ειδικά για τα παιδιά, που το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους θα ήταν άδειο.

Την τελευταία στιγμή, βρέθηκε ο άνθρωπος που τους χαροποίησε απίστευτα! Φίλη του Μοιράζομαι, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, τους προσέφερε μεγάλη ποσότητα τροφίμων! Παρ'όλο που κατοικεί στην Αθήνα, βρήκε λύση: εξέδωσε δωροεπιταγές από super market και έτσι η οικογένεια μπόρεσε να ψωνίσει ότι είχε ανάγκη! Η αντίδραση της Ειρήνης ήταν συγκλονιστική: δεν σταμάτησε να κλαίει από χαρά, μόλις την καλέσαμε για να την ενημερώσουμε σχετικά.

Εκ μέρους του Νίκου και της Ειρήνης, ευχαριστούμε θερμά  το μέλος μας για την τόσο σημαντική και ευγενική προσφορά του!